Tuesday, January 20, 2009

Maameestega mälumas

Maaleht on seal, kus tema lugejad. Kolmel laupäeval oleme koos lugejatega olnud Eesti koolides ja rahvamajades ning mänginud Eesti Maakilva eelvoorudes.
Maakilb on tõsiste meeste peaga mäng. Mingeid ilueedisid kohal pole. Enamasti ollakse pisut tüsedad, kampsunites, lühema või pikema habeme ning pigem pikemate juuste, mõnikord isegi patsiga. Ning kui dopingu pruukimisest rääkida, siis mõnel mehel on ka õllepudel lauajala taga.
Kuidas Maalehel läinud on? Ütleme nii, et oleme pigem harrastajad. Kariibi mere riikide pealinnu me iga päev pähe ei õpi ning kunstiraamatutest iganenud pilte ei vaata. Teame, mida teame.
Sellele vaatamata pole meie tulemusel viga. Kolme vooruga kogusime 240st võimalikust punktist 140. Sellega kaotasime me Hiiumaa Pühalepa võistkonnale 28 punktiga ja asume sõrmedel arvutades 18. kohal. Viimane tähendab seda, et nn superliigasse me ilmselt ei pääse ja rahuldume esiliigaga.
Esiliiga on aga hea koht medali võitmiseks. Korra on Maaleht seal jõudnud hõbedale, korra pronksile. Seekord ihkavad medalit Jüri Aarma, Mati Soomre, Jaan Mettik, Karl Anton ja blogipidaja. Tõsi, Jüri Aarmat vaimustab rohkem mängu ilu kui medal. Teised tahavad aga oma auhinnakappi kindlasti lisa. Vähemalt mina arvan nii.

No comments: