Friday, October 9, 2009

EPA klubil lõpuks plaat!

Mis see siis nüüd on? Mingi nali või? Pole ju EPA´t ega tema klubi ammugi mitte. EPA´st on saanud Maaülikool, klubist...
Õige sest asja, mis klubist sai, tähtis, et ta oli. Klubi on ju nagu väikeseks jäänud asi ühes lastesalmis, mis läks nende asjade maale tagasi. Anti 2002. Tartu Ülikoolile tagasi, see tähendab. Pilt on varastatud kodulehelt www.tym.ee
Ajalugu aga oli (ajalugu ongi see, mis oli), on (nii kaua kui oleme meie) ja jääb. Kui kauaks, on juba iseasi. Aga plaadil kestab ta tõesti kauem kui mälus.
Mälu tuleb nagu laine. Nagu sinu naer. "Sinu naer" ansamblilt "Vahe". Jah, on küll väljamaa laul, aga kuratlikult oma ka. Mäletad, kuidas me, ka trü-kad, selles klubis trügisime, kuidas vesi kogunes piiskadeks klubi lakke ja sealt alla kukkus.
Piisad kukkusid, naer jääb. "Meil kõigil on heameel, et suutsime selle majaga väärtustada, aktiviseerida ja kaunistada ilusat tudengiaega," lausub – mis te arvate, kes? Arnold Rüütel muidugi, EPA rektor aastatel 1969-1977. Temap see rektorina tegeleski tudengite huvides hoonega Burdenko 6, mis esialgu oli väga halvas seisukorras ja poolenisti üürnikke täis.
Aga üürnikud läksid lõpuks ja pillid pandi üürgama. Sellest üürgest on plaadil 27 laulu. Nõudke plaati kõigist hästi varustatud kauplustest! Küll siis tulvad ka elektrikute hümn, hommik Betooni puhvetis, lõbus Caroline ning lõpuks ka July Jane. Ja uskuge, ta on sama hea ning siivutu kui toona!

No comments: