Monday, May 6, 2013

Esimene suplus tehtud!

Teeme Ära on üks tore ettevõtmine. Rahvast saab kokku parasjagu nii palju, et igaüks märkab vaid seda, palju tema ise teeb. Teisi ei märka.
Hiljem on aga hea palli mängida ning isegi meres ujumas käia. Tõsi, ujumas käimine on igaühe enda vaba valik. Johan Markus igatahes käis.
Võibolla oli pisut vara, aga mida tähendab vara, kui on kevad, kui on niisugune tunne, et kaugus on siinsamas, siruta käsi välja, halvim, mis juhtuda võib, on see, et käsi saab märjaks,
parim aga see, et sa haarad millelgi sabast, millelgi niisugusel,
mida sa oled ehk aimanud, mingil üldisel moel ette kujutanud, 
aga millest pole tõelist pilti, millest ei saa lugeda ühestki raamatust, mõni luuleraamat ehk välja arvata, mida ei näidata
telekaski või kui näidatakse, siis algavad need saated siis, kui meid koduski pole, kui me oleme otsimas seda, millest segatakse kokku seesama maailm, mis ootab rannas, ootab kevadel, juba siis, kui viimased lumelaigud kokku tõmbuvad, pilgutab kutsuvalt silma, öeldes, et vaadake ette, ükskord on juba hilja, ükskord ei tahagi te enam ujuma minna, eriti just siis, kui pole üldsegi veel ujumise aeg, kui pole üldsegi veel mingisugune aeg, vaid lihtsalt selle aja ootus, mis on lubanud tulla siis, kui on tõesti õige aeg merre ujuma minna.
Pilt, tõsi, on minevikust.

No comments: