Tuesday, July 9, 2013

Kuidas kahest sõnast kasvab suur lugu

Õige mitu aastat tagasi sõnastas mu abikaasa Tea lasteaia tarvis õppeaasta teemasid ning märksõnu. Kirjutas paberile ka "Hooli ja hoia!"
Istusin hiljem sama laua taha ning nähes sõnu, hakkasin neid mõttes kordama või isegi korrutama. Et hooli ja hoia, hoia ja hooli. Ning et imetle maailma mõlemaid pooli. Nõnda valmis ootamatult luuletus. Sama ootamatult tulid ka teised luuletused ning kõige krooniks ka veel luulekogu "Hea tuju kuju".
Siis leidis mu "Hoolimise laulu" helilooja Juhan Trump. Lõi sellele viisi ning trükkis ka raamatusse. See ilmus aastal 2011 ning sai nime, arvake ära, "Hoia ja hooli".
Edasi leidsid selle laulu koorid ning aastaks 2013 oli hoolimise lugu jõudnud juba nii kaugele, et kõlas Harjumaa laulu- ja tantsupeol Keilas. Mart Jürisalu oli teinud seks puhuks orkestriseade. Ning Juhan Trump ise juhatas ühendkoore. Kõigele lisaks oli see kogu peo teema- või tunnuslauluks ning leidis ettekandmist peale "Isamaa ilu hoieldes" ning enne "Põhjamaad" ja "Kodumaad".
Seega - olge ettevaatlikud enne, kui midagi paberile panema või seda korrutama hakkate. Video on aadressil http://www.youtube.com/watch?v=wc3ve1qaB7k

No comments: