Thursday, February 11, 2010

Olümpialinnas sajab vihma

Kuigi nii XXI taliolümpia korraldajad kui ilmaennustajad teadsid ja teavitasid, et Vancouveri talv pole eriti lumerohke, loodad olümpialinna jõudes siiski, et ilm on karge ning vähemalt kerged lumekübemed liuglevad taevast.
Se ettekujutus ostus valeks. Eile õhtul oli taevas tinahall ning lennuväljal läikisid lombid. Autoga sõitmiseks läks vaja aga kojamehi. Tõsi, nad ei vehkinud niisuguses tempos nagu suure saju ajal, aga ikkagi. "See on tavaline Vancouveri talv," sõnas praeguses olümpialinnas paarikümne aasta jagu elanud Küllike Kõvamees. "Jalgpallihooaegki kestab siin septembrist märtsini ning ära jäävad mängud harva - ainult siis, kui sadanud lumi enam väljaku piirjooni näha ei võimalda."
Seda, et talve siin küll pole, tõestasid nii kunstvalgustusega väljakul maahokit harjutanud noored kui kampsunite väel jalutanud kohalikud.
Küllike Kõvamehe sõnul tähendab tõsisem lumesadu linnale päris korralikku kaost, sest selleks ei olda lihtsalt valmis. "Mullu sadas korralikult ning autod ei pääsenud kõrvalteede kaudu pikka aega liikuma. Pärast seda soetati ka rohkem lume lükkamise tehnikat."
Praegu võib see tehnika igal juhul rahulikult varju all seista. Sest ilm on hilise sügise või varase kevade nägu.

No comments: